Marzena is er al als Ann aankomt. Ann steekt direct de loftrompet af, “dat is Marzena hé, altijd in orde, altijd enthousiast. Altijd op tijd. Kleren altijd goed.” Ann glimlacht, “een beetje zoals in die reeks, mijn geniale vriendin, dat is Marzena.” Met een breed gebaar wimpelt Marzena haar lovende woorden af, “Ja maar Ann, jij vertelt niet waarom. Ik kan altijd verdwalen en dus moet ik altijd 30 minuten vroeger komen”.

Terwijl de lovende woorden heen en weer vliegen – over Anns’ jeugdige uitstraling, Marzena’s gulle lach… – wordt in elk geval duidelijk dat Marzena geenszins verdwaald is in Gent. Marzena somt de Gentse natuurgebieden op die ze samen verkenden: de Bourgoyen, het parkbos, de Vinderhoutse bossen…. en heel toepasselijk geeft ze hun portret de titel ‘Nog veel plaatsen in Gent om te ontdekken’. Toepasselijk, ook omdat Ann op haar beurt nieuwe plaatsen ontdekt. Onlangs leidde Marzena Ann rond in Oostakker, voorbij de basiliek van Oostakker-Lourdes, de school waar ze werkt… “Ann was nog nooit in Oostakker geweest. En zij woont in Gent. Ik was echt verrast” vertelt Marzena.


Wanneer ze wandelen brengt Marzena vaak iets lekker mee, zoals zelfgebakken oliebollen gevuld met confituur, een Poolse specialiteit, terwijl Ann zorgt voor een warme drank. De vrouwen maken alvast een volgende afspraak. Aan hun prikbord hangt nog een bonnetje voor een koffie dat ze kregen van het project Samen Gentenaar en in Sint-Amandsberg hebben ze een leuke koffiebar op het oog.

Kom in actie

Wil je net zoals Ann en Marzena een diverse ontmoeting aangaan met een Gentenaar of nieuwe Gentenaar?

Schrijf je in voor de buddywerking “Samen Gentenaar”. Mail naar samengentenaar@in-gent.be