Buur & Natuur: Alexandra

Ik ben muzikante en moet veel oefenen. Als ik oefen, beweeg ik niet, ik zit of sta recht. Zo kwam ik bij Buur & Natuur terecht, ik wou echt meer bewegen! Het is ook een goede kans is om mijn Nederlands te verbeteren. Twee jaar geleden kwam ik vanuit Rusland naar België om viool te studeren, maar op school en in mijn orkest spreken we bijna altijd Engels. Hoewel ik nog niet weet of ik in België zal blijven, wil ik toch Nederlands leren. Ik vind het ritme van het Nederlands trouwens heel mooi, het klinkt voor mij als een mengeling van Frans en Duits.

Voor mij is Buur & Natuur een warme groep mensen uit verschillende landen die samen wandelt. Op vaste momenten spreken we met iedereen die zin heeft af om samen te wandelen in het natuurgebied van de Bourgoyen. De wandelingen en gesprekken zijn telkens anders, er zijn verschillende vrijwilligers en tijdens de wandeling wisselen we regelmatig van gesprekspartner.

“Als violiste moet ik veel oefenen, ik zit stil of sta recht.. Zo kwam ik bij Buur & Natuur terecht, ik wou echt meer bewegen! Het ritme van het Nederlands vind ik trouwens ook heel mooi, het klinkt voor mij als een mengeling van Frans en Duits.”

Wanneer ik de andere wandelaars vertel dat ik muzikante ben, merk ik vaak dat ze heel nieuwsgierig zijn. Ik speel veel op cruiseschepen. Maar dat is niet altijd rozengeur en maneschijn hoor, soms spelen wij wel vijftien keer per maand hetzelfde repertoire, en we blijven helaas maar zelden slapen op het schip! Zelf vind ik het ook superinteressant om meer te horen over de verschillende beroepen die mensen uitoefenen. Mijn wereld bestaat vooral uit muziek en ik weet niet zo veel van andere jobs. Tijdens één van de vorige wandelingen ontmoette ik bijvoorbeeld een advocaat, hij vertelde dat hij vooral rond het milieu werkt, en ook een vrouw die als vrijwilliger in de gevangenis werkt.  Uiteraard praten we ook over andere dingen, over huisdieren, lekker eten of iets anders. Die gesprekken zijn zo leuk dat ik bijna geen tijd heb om naar de natuur te kijken (lacht). Al wil ik graag meer leren over vogels!

Wandel mee met Buur & Natuur

Zin om mee te wandelen op woensdag of zaterdag? Schrijf in via dit formulier.

© Foto’s: Ilke Goddemaer